New beginnings

New beginnings….

Van de week nam ik afscheid van mijn collega’s en deelnemers bij sportschool Ten Tije waar ik anderhalf jaar met veel plezier yoga les gegeven heb.  Het was niet zozeer dat ik weg wou van deze leuke club mensen, maar veel meer dat ik op weg ben naar iets anders. En dan moet er ruimte gemaakt worden, tijd vrij gemaakt worden, zodat er iets nieuws kan ontstaan.

Het werd een mooie ochtend, waarin ik 2 fijne lessen gegeven heb en een heleboel vaste deelnemers gedag heb kunnen zeggen. Zo blij met de lieve woorden, complimenten en enthousiasme van medewerkers en klanten. Deelnemers die vertellen hoe hun ‘yin vuurtje’ is aangewakkerd in mijn lessen: ‘ het voelde als thuis komen’. Een ander laat weten dat ze in yin yoga eindelijk een vorm van beweging heeft gevonden die past bij haar en waar ze ondanks fysieke beperkingen haar weg in kan vinden! Super! Ook heb ik een mooi gesprek met 2 vrouwen over hoe ze leren dat het niet gaat om presteren of ‘op je hoofd staan’. Een dekentje of kussen ter ondersteuning, een aanpassing in een pose, leert ze zorgen voor zichzelf, zachter, vriendelijker te zijn naar zichzelf.

Dat deed mijn hart een sprongetje maken  Precies dát is waar ik het voor doe, en waar ik in de toekomst (naast het les geven, wat ik natuurlijk gewoon blijf doen) meer mee ga doen:

Mensen verder helpen te leven vanuit verbinding met en mildheid naar zichzelf.

Ik kan nog niet alle details vertellen maar jullie horen binnenkort meer!