Yin yoga basic bij fysieke klachten

Elke vrijdagmiddag geef ik bij fysiotherapie praktijk Noordhuis een yin yoga basic les: yoga bij fysieke klachten. 

Reguliere (yin) yoga lessen zijn voor de deelnemers een stap te ver. Bijvoorbeeld door (tijdelijke) lichamelijke klachten, omdat ze herstellende zijn van een operatie of bevalling of omdat ze al heel lang niet aan lichaamsbeweging hebben gedaan.

Daarom bevat de basic les een aantal belangrijke aanpassingen. De houdingen zijn eenvoudiger en toegankelijk voor alle niveau’s. De groep is klein waardoor er veel individuele aandacht is. Een ander verschil met de reguliere les is, dat we minder lang in de poses blijven. Tussen de houdingen door wordt er ruim tijd genomen voor herstel en de overgang naar een volgende houding.

yin basicsTijdens de les benadruk ik het (h)erkennen van eigen grenzen. Natuurlijk is het voor íedereen belangrijk om binnen je eigen mogelijkheden te blijven, maar als je klachten hebt, is het des te belangrijker om af te bakenen wat wel en niet kan. Dat betekent voor mij als docent: goed opletten of iedereen zich comfortabel voelt in de houding, kussens en dekens ter ondersteuning aanbieden en alert zijn dat mensen niet over hun grens heen gaan.

 

Elke week geniet ik weer van deze les. Het is een gezellige groep enthousiaste mensen. En het mooie is, dat de positieve gevolgen van de lessen langzaam aan zichtbaar worden.  De een noemt dat ze heerlijk slaapt na de les, bij de ander worden rugklachten beduidend minder. Dat is prachtig om te horen, blij dat ik mijn steentje hier aan kan bijdragen!

Wil je ook eens een yin basic les bijwonen? De les op vrijdagmiddag zit vol. Vandaar dat ik blij ben te melden dat er vanaf 24 augustus een les uur bij komt op. Op woensdagavond van 19:00 tot 20:00. Neem contact met me op voor een proefles!

Neem bij twijfel over je lichamelijke gezondheid contact op met je huisarts.