Yin yoga….voor iedereen!!!

Yin Yoga

“Yoga is niets voor mij” hoor ik wel eens als ik vertel dat ik yoga docente ben.  Op zo’n moment denk ik: “zou het écht”? Er zijn zoveel verschillende yoga stijlen én elke docent geeft anders les. Ik geloof daarom dat er ook voor jou een yogales te vinden is die helemaal aansluit bij je wensen!

‘Yoga is niets voor mij’  is net zoiets als zeggen ‘bewegen is niets voor mij’

Yoga foto

Waar ik zelf heel blij van word is dat er steeds meer ‘smaken’ en mogelijkheden komen in Apeldoorn. Wat je ook zoekt -spiritueel, mindful of juist heel erg down to earth, beginners lessen, een les met de nadruk op ontspanning of liever een pittige fysieke work out- er is echt voor elk wat wils.

Wat zoek jij in een yoga les?

Een greep uit het aanbod:

Hot yoga (een serie klassieke yoga houdingen die in een verwarmde ruimte worden uitgevoerd)

Ashtanga yoga (een intensieve, dynamische vorm van yoga waarbij je vaste series van poses volgt op het ritme van je ademhaling),

Hatha yoga (de klassieke yoga vorm waarbij het lichaam wordt opgewarmd met enkele vloeiende houdingen, gevolgd door houdingen die enkele ademhalingen worden vastgehouden)

Vinyasa yoga (ook wel flow yoga genoemd omdat de houdingen in elkaar overvloeien als in een dans. Net als bij Ashtanga yoga volg je het ritme van je ademhaling, maar de volgorde van de reeks houdingen staat niet vast).

VGPLL83YGRYin Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je in een rustig tempo verschillende liggende en zittende houdingen uitvoert. Ligt in de meeste vormen van yoga de nadruk op het versterken van de spieren, bij yin yoga blijven je spieren zoveel mogelijk ontspannen. Door houdingen enkele minuten aan te houden werk  je in op de dieperliggende weefsels. Gewrichten, banden, pezen en bindweefsel worden gestimuleerd en je beweeglijkheid wordt vergroot. Door langere tijd stil te zitten in een houding oefen je om aandachtig aanwezig te zijn bij wat zich in je lichaam en in je geest aan je voordoet. Je leert omgaan met (fysieke en mentale) weerstand.

Nieuwsgierig geworden naar yin yoga? Kom eens een proefles volgen! Of geef je op voor een workshop

Welke yoga vorm je ook kiest, uiteindelijk leiden ze je allemaal naar hele fijne gezondheidsvoordelen: Een meer flexibel en krachtiger lichaam, je eigen grenzen (h)erkennen/verleggen en je geest tot rust brengen. En als je eenmaal een prettige les hebt gevonden, zal dat het uurtje zijn waar je elke week naar uitkijkt!